• Κάθε γεύμα μας φροντίζουμε να είναι πλήρες σε θρεπτικά συστατικά και να περιλαμβάνει σύνθετους υδατάνθρακες (ψωμί ολικής, μακαρόνια ολικής ή καστανό ρύζι, λαχανικά), πρωτεΐνες (ψάρι, κοτόπουλο, αυγό, κόκκινο κρέας) και καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, ελιές).
  • Ο ψυχολογικός παράγοντας,όπως το στρες, η στεναχώρια και η κούραση επηρεάζει έντονα την επιθυμία μας για γλυκό. Όταν είμαστε πιεσμένοι ψυχολογικά, καταφεύγουμε στην αναζήτηση γλυκού για να μας δώσει μια στιγμιαία ευχαρίστηση και να μας κάνει να νιώσουμε για λίγο καλύτερα.