
Η γλυκοπατάτα έχει αρχίσει να μπαίνει όλο και συχνότερα στο διατροφικό μας μενού και αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμα, είναι η καλύτερη εποχή να της δώσεις μια ευκαιρία.
Η γλυκοπατάτα είναι μια πολύ θρεπτική τροφή!
- Όταν είναι έτοιμες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης. Μπορούμε να προσθέσουμε ντοματίνια, ελιές, ανθότυρο, βρασμένα ρεβίθια, κρεμμύδι, και ρίγανη.

Σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα
- Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα, γυρίζοντας τες μετά τα πρώτα 30 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, ανακατεύουμε μαρούλι, τις ψητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδι, cranberries, ανθότυρο και κολοκυθόσπορους.
- Ως dressing μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαλσάμικο, μέλι, ελαιόλαδο και λεμόνι.

Τσιπς γλυκοπατάτας
Γιατί να μην δοκιμάσουμε τις γλυκοπατάτες και σαν τηγανητές; Είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση για σνακ ή βραδινό γεύμα που γευστικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις τηγανητές γλυκοπατάτες.
- Για να τις ετοιμάσουμε, καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (γυρίζοντάς τες μετά τα πρώτα 15 λεπτά).
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι και πάπρικα. Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, γιαούρτι ή ανθότυρο.

Πουρές γλυκοπατάτας
- Βράζουμε τις γλυκοπατάτες με 2-3 καρότα και κρεμμύδι.
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ.
- Προσθέτουμε κουρκουμά, αλατοπίπερο και λεμόνι ή πορτοκάλι και σερβίρουμε.

Γλυκιά γλυκοπατάτα με μέλι και σοκολάτα
Μπορείς να απολαύσεις τις γλυκοπατάτες ακόμα και ως γλυκό επιδόρπιο!
Η διαδικασία είναι παρόμοια με τις γεμιστές γλυκοπατάτες. Αφού έχουμε ψήσει την γλυκοπατάτα στον φούρνο, την κόβουμε κατά μήκος και προσθέτουμε μέσα γιαούρτι, μέλι, καρύδια, κανέλα και κομματάκια σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!

Μαρια ΠΙΤΤΑΡΑ2025-01-02 Πολύ καλή στη δουλειά της👍 Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Βασω Νταλαμανη2024-12-07 Άψογη επαγγελματίας! Υπέροχος άνθρωπος! Δεν ήθελα κάτι άλλο νομίζω για την συνταγή της επιτυχίας!!!!!! Έχασα πολλά κιλά χωρίς πόνο και κόπο και με τον σωστό τρόπο, και πάντα είναι εκεί να σου δίνει λύσεις!!! Σε ευχαριστώ Φλώρα μου!!!!! Alexandra I2024-11-20 Άψογη επαγγελματίας με άριστη γνώση του αντικειμένου . Με βοήθησε να χάσω κιλά που με ταλαιπωρούσαν χρόνια και δεν πίστευα ποτέ ότι θα καταφέρω να τα χάσω . Μου διαμόρφωσε το διατροφικό πλάνο ακριβώς στις ανάγκες μου χωρίς να στερηθώ τίποτα . Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε και πάλι αυτοπεποίθηση και με κάνετε άλλον άνθρωπο ! Elena Vougiou2024-09-10 Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τη Φλώρα! Ασχολούμαι με τη βελτίωση του σώματος μου τα τελευταία 5 χρόνια, έκανα από μόνη μου κάποιες διατροφές άλλοτε με αποτέλεσμα άλλοτε όχι και μια μη πετυχημένη συνεργασία με διατροφολόγο,οπότε κόλλησε ο μεταβολισμός μου και έψαχνα έναν διατροφολόγο να με βοηθήσει να χάσω κάποια κιλά αλλά και να κάνω σωστές διατροφικές επιλογές! Η Φλώρα με βοηθήσε να πάρει μπρος ο οργανισμός μου να έχω πολύ σύντομα το αποτέλεσμα που ήθελα,να τρώω σωστά και να χάνω τα κιλά χωρίς πείνα ή λιγούρες, είμαι πολύ χαρούμενη που τη βρήκα ,δε την αλλάζω και τη συστήνω ανεπιφύλακτα! ilias zafiris2024-08-08 Καταπληκτική διατροφολόγος και καταπληκτικός άνθρωπος σου εκπνέει εμπιστοσύνη και εάν την εμπιστευτείς το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό στη δικιά μου περίπτωση με βοήθησε να χάσω 24 κιλά με σωστή διατροφή και το συμαντικοτερο χωρίς να πεινάω ρύθμισε τον μεταβολισμό μου... δεν μπορώ να φάω παραπάνω πέρα από αυτό που μου έμαθε την συστήνω ανεπιφύλακτα. Εξερετικη ... Χριστίνα Δημητριάδου2024-08-06 Δεν ξέρω τι να πρώτο γράψω για σ ε ν α ! Καταφέραμε μαζί να χάσω τα κιλα που ήθελα και να φανεί ομοιόμορφα στο σώμα μου.Δεν ξέρω πόσα ευχαριστώ να σου πω για την βοήθεια, για την στήριξη, ακόμα και στο θέμα του εντέρου μου μου έδωσες πολύ βοήθεια και κουράγιο να συνεχίσω. Δεν με άφησες λεπτό να το περάσω μόνη μου.Μου άλλαξες όλη την ζωή!!❤️ Η καλύτερη και λίγα λέω!!🫶🫶🙏🥹 Σε ευχαριστώ ΓΙΑ Ο Λ Α !❤️ Stefanos Anagno2024-07-28 Από τους λίγους που γνώρισα που είναι πραγματικά πάνω από τον πελάτη!!! Πολλά μπράβο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Όταν είναι έτοιμες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης. Μπορούμε να προσθέσουμε ντοματίνια, ελιές, ανθότυρο, βρασμένα ρεβίθια, κρεμμύδι, και ρίγανη.