• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
    • Όταν είναι έτοιμες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης. Μπορούμε να προσθέσουμε ντοματίνια, ελιές, ανθότυρο, βρασμένα ρεβίθια, κρεμμύδι, και ρίγανη.

    Σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα

    • Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
    • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα, γυρίζοντας τες μετά τα πρώτα 30 λεπτά.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, ανακατεύουμε μαρούλι, τις ψητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδι, cranberries, ανθότυρο και κολοκυθόσπορους.
    • Ως dressing μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαλσάμικο, μέλι, ελαιόλαδο και λεμόνι.

    Τσιπς γλυκοπατάτας

    Γιατί να μην δοκιμάσουμε τις γλυκοπατάτες και σαν τηγανητές; Είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση για σνακ ή βραδινό γεύμα που γευστικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις τηγανητές γλυκοπατάτες.

    • Για να τις ετοιμάσουμε, καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (γυρίζοντάς τες μετά τα πρώτα 15 λεπτά).
    • Πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι και πάπρικα. Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, γιαούρτι ή ανθότυρο.

    Πουρές γλυκοπατάτας

    • Βράζουμε τις γλυκοπατάτες με 2-3 καρότα και κρεμμύδι.
    • Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ.
    • Προσθέτουμε κουρκουμά, αλατοπίπερο και λεμόνι ή πορτοκάλι και σερβίρουμε.

    Γλυκιά γλυκοπατάτα με μέλι και σοκολάτα

    Καλή απόλαυση!

    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
    • Όταν είναι έτοιμες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης. Μπορούμε να προσθέσουμε ντοματίνια, ελιές, ανθότυρο, βρασμένα ρεβίθια, κρεμμύδι, και ρίγανη.

    Σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα

    • Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
    • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα, γυρίζοντας τες μετά τα πρώτα 30 λεπτά.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, ανακατεύουμε μαρούλι, τις ψητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδι, cranberries, ανθότυρο και κολοκυθόσπορους.
    • Ως dressing μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαλσάμικο, μέλι, ελαιόλαδο και λεμόνι.

    Τσιπς γλυκοπατάτας

    Γιατί να μην δοκιμάσουμε τις γλυκοπατάτες και σαν τηγανητές; Είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση για σνακ ή βραδινό γεύμα που γευστικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις τηγανητές γλυκοπατάτες.

    • Για να τις ετοιμάσουμε, καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε φέτες, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (γυρίζοντάς τες μετά τα πρώτα 15 λεπτά).
    • Πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι και πάπρικα. Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, γιαούρτι ή ανθότυρο.

    Πουρές γλυκοπατάτας

    • Βράζουμε τις γλυκοπατάτες με 2-3 καρότα και κρεμμύδι.
    • Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ.
    • Προσθέτουμε κουρκουμά, αλατοπίπερο και λεμόνι ή πορτοκάλι και σερβίρουμε.

    Γλυκιά γλυκοπατάτα με μέλι και σοκολάτα

    Καλή απόλαυση!

  • Λιπαρά: 0,1γρ