• Κοκκινιστά με ρύζι, κριθαράκι ή πλιγούρι,
  • Στιφάδο με κρεμμύδια,
  • Γεμιστά με λαχανικά,
  • Ψητά στο γκριλ,
  • Σαν τηγανητά στη φριτέζα αέρος.

Καλαμαράκια κοκκινιστά

Υλικά:
  • 700γρ καλαμάρια, καθαρισμένα, πλυμμένα, σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμμένες
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 80γρ ελαιόλαδο
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • 500γρ τριμμένη ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μπούκοβο (αν το θέλουμε πιο καυτερό)
Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και όταν πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν με κλειστό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Τα λαδώνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Ψήνουμε στη φριτέζα αέρος στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά γυρίζοντας τα στο μισό χρόνο.
  • Ψητά καλαμαράκια στο γκριλ

    Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνουμε το γκριλ στην υψηλή θερμοκρασία.
    2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια και τα στεγνώνουμε καλά.
    3. Τα λαδώνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Ψήνουμε στη φριτέζα αέρος στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά γυρίζοντας τα στο μισό χρόνο.