• Μαϊντανός
  • Εκτέλεση:

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ.
    • Βάζουμε τα μανιτάρια σε έναν πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας για 8-10 λεπτά.
    • Όταν έχει μειωθεί το μέγεθος των μανιταριών περίπου στο μισό, προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας.
    • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
    • Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε ελαφρά.
    • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
    • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

      Αν σου αρέσουν κι εσένα οι μακαρονάδες, σου δίνουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα φούρνου με κιμά μανιταριών και τυριά. Είναι ιδανική για τα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια και για όσους δεν αγαπούν το κρέας.

      Υλικά για 3 μερίδες:

      • 250γρ μακαρόνια ολικής αλέσεως
      • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
      • 500γρ μανιτάρια λευκά
      • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
      • 350γρ σάλτσα ντομάτας
      • ½ φλ μοτσαρέλα θρυμματισμένη
      • ¼ φλ τυρί κίτρινο light, τριμμένο
      • Αλάτι, πιπέρι
      • 1 κ.γ. ρίγανη
      • 1 κ.σ. πάπρικα
      • Μαϊντανός
      Εκτέλεση:

      • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
      • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ.
      • Βάζουμε τα μανιτάρια σε έναν πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν.
      • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας για 8-10 λεπτά.
      • Όταν έχει μειωθεί το μέγεθος των μανιταριών περίπου στο μισό, προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας.
      • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
      • Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε ελαφρά.
      • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
      • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.