• Θυμάρι
  • Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    2. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.
    3. Πλένουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε στη μέση και κάνουμε διαγώνιες τομές με ένα μαχαίρι.
    4. Βάζουμε τη μελιτζάνα στο ταψί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
    5. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
    6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τρίβοντας την ντομάτα και ανακατεύοντας τον χυμό της με τα υπόλοιπα υλικά.
    7. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζουμε το εσωτερικό τους.
    8. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και τις ελιές και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
    9. Σερβίρουμε προσθέτοντας αν θέλουμε ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.

  • Θυμάρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:

    • 1 ντομάτα μέτρια
    • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ρίγανη
    • Θυμάρι
    Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    2. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.
    3. Πλένουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε στη μέση και κάνουμε διαγώνιες τομές με ένα μαχαίρι.
    4. Βάζουμε τη μελιτζάνα στο ταψί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
    5. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
    6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τρίβοντας την ντομάτα και ανακατεύοντας τον χυμό της με τα υπόλοιπα υλικά.
    7. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζουμε το εσωτερικό τους.
    8. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και τις ελιές και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
    9. Σερβίρουμε προσθέτοντας αν θέλουμε ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.

  • Θυμάρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:

    • 1 ντομάτα μέτρια
    • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ρίγανη
    • Θυμάρι