• 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
  • Εκτέλεση:

    1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά (ή τα ασπράδια)  και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης ανακατεύοντας.
    2. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε στο μπολ με τη βρώμη.
    3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
    4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
    5. Ψήνουμε το κάθε pancake για 2-3 λεπτά, τα αναποδογυρίζουμε και μόλις ψηθεί, αφαιρούμε από το τηγάνι.
    6. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.

    Καλή απόλαυση!

    Υλικά για 4 - 6 μερίδες:

    • 1 1/2 φλ αλεύρι βρώμης
    • 2 αυγά ή 6 ασπράδια αυγού
    • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
    • 1/2 φλ γάλα 1,5%
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
    Εκτέλεση:

    1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά (ή τα ασπράδια)  και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι βρώμης ανακατεύοντας.
    2. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε στο μπολ με τη βρώμη.
    3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
    4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
    5. Ψήνουμε το κάθε pancake για 2-3 λεπτά, τα αναποδογυρίζουμε και μόλις ψηθεί, αφαιρούμε από το τηγάνι.
    6. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.

    Καλή απόλαυση!