• Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, η ντομάτα, οι πιπεριές, το λεμόνι,
  • Κρέας, πουλερικά,
  • Ψάρια.

Ταυτόχρονα, απόφυγε τον συνδυασμό τους με τροφές που περιέχουν:

  • Ασβέστιο (όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί),
  • Πολυφαινόλες (καφές, τσάι, σοκολάτα, κόκκινο κρασί),
  • Οξαλικό οξύ (σπανάκι, κακάο),
  • Σόγια (τόφου, προϊόντα σόγιας).
  • Η μελάσα.
  • Αν επιλέξεις φυτικές πηγές σιδήρου, για να αυξήσεις το ποσοστό απορρόφησης του σιδήρου τους, συνδύασε τες με:

    • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, η ντομάτα, οι πιπεριές, το λεμόνι,
    • Κρέας, πουλερικά,
    • Ψάρια.

    Ταυτόχρονα, απόφυγε τον συνδυασμό τους με τροφές που περιέχουν:

    • Ασβέστιο (όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί),
    • Πολυφαινόλες (καφές, τσάι, σοκολάτα, κόκκινο κρασί),
    • Οξαλικό οξύ (σπανάκι, κακάο),
    • Σόγια (τόφου, προϊόντα σόγιας).
  • Η μελάσα.